Brand awareness campagne voor Heinenoord Assuradeuren

Voor Heinenoord Assuradeuren bedachten we een campagne om de naamsbekendheid en zichtbaarheid onder tussenpersonen een boost te geven. Via een interactief online handboek zorgden we daarnaast voor een toegankelijke communicatievorm naar de tussenpersonen. Een project met verbinding tussen online én offline dus.

Heinenoord Assuradeuren is een serviceprovider met volmachten van meer dan 20 gerenommeerde verzekeraars. Zo kan Heinenoord de producten van deze verzekeringsmaatschappijen onder eigen merk verkopen. In de praktijk gebeurt dat voor een groot deel via gerelateerde assurantiekantoren, de zogenaamde tussenpersonen, die vaak een langere, persoonlijke relatie hebben met hun klanten. Voor Heinenoord is het dus belangrijk om bij de tussenpersonen ‘top of mind’ te blijven en hun producten onder de aandacht te brengen. Aan ons de vraag een ‘brand awareness campagne’ te bedenken om de naamsbekendheid en zichtbaarheid onder tussenpersonen een boost te geven. En daarnaast te kijken naar een manier om de tussenpersonen op toegankelijke wijze te informeren over de diensten en producten van Heinenoord. Een leuk project waarin we nadrukkelijk verbinding zochten tussen online én offline communicatie.

Campagnestijl en middelen

In lijn met de bestaande huisstijl van Heinenoord Assuradeuren ontwikkelden we een stijlconcept voor de campagne. We handhaafden het huidige logo en het lettertype, maar vulden de overwegend paarse kleur – als teken van wijsheid en zelfvertrouwen – aan met een nieuwe groene tint. Daarmee symboliseren we de stabiliteit en zekerheid die Heinenoord haar tussenpersonen brengt om eenvoudig en efficiënt te verzekeren. Het past bovendien uitstekend bij de groeiambities van Heinenoord als organisatie. De stijl werd o.a. toegepast in verschillende informatie– en productkaarten en een PowerPoint template voor accountmanagers. Zo zorgden we voor één uniforme uitstraling in alle uitingen binnen de campagne.

Geschenkverpakking voor relaties

Als onderdeel van de campagne stelden we voor vijfhonderd relaties van Heinenoord een informatiepakket samen. Het doel hiervan was om bij de tussenpersonen ‘awareness’ rondom het merk Heinenoord te creëren: naamsbekendheid bij de nieuwere relaties en extra zichtbaarheid bij langere relaties. Het pakket bevatte naast een duurzaam, uitwisbaar notitieboek ook praktische informatie in de vorm van informatiekaarten over de diensten en producten van Heinenoord. 


Ook was dit contactmoment de uitgelezen kans om het nieuwe online handboek voor tussenpersonen onder de aandacht te brengen. In lijn met de slogan van de campagne – ‘Bepaal samen met Heinenoord jouw richting’ – maakten we hiervoor een extra kaart in de vorm van een kompas. Daarop staat een QR-code naar het online handboek met alle praktische informatie over Heinenoord. Zo konden we de offline en online communicatie dus op effectieve wijze verbinden.

Interactief online handboek

Met het nieuwe online handboek beschikt Heinenoord over een compleet online platform voor toegankelijke en persoonlijke ondersteuning aan de tussenpersonen. Hierin vinden zij alles over de dienstverlening en service van Heinenoord en de bijbehorende contactgegevens per afdeling. Het handboek is opgemaakt als HTML-brochure via Maglr. Een publicatievorm die je opent in je browser en schaalbaar is voor mobiele apparaten. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld een pdf-document. De navigatie is gebruiksvriendelijk en alle informatie snel te ontsluiten. De inhoud is te allen tijde gemakkelijk aan te passen en zodoende altijd actueel. Deze vorm van publiceren geeft bovendien de mogelijkheid om interactieve elementen, zoals video’s, social streams en formulieren toe te voegen. Ook biedt het inzicht in het gedrag van gebruikers via Google Analytics, waardoor het document in loop der tijd verder geoptimaliseerd kan worden.

Mick Schuiling
Mick Schuiling