PeopleOnFire in zijn kracht: nieuw logo, huisstijl en website

PeopleOnFire laat bedrijven, organisaties en clubs beter presteren door een sportcoach in te zetten. Voor dit mooie nieuwe bedrijf mochten wij aan de slag met het ontwerp en de realisatie van een logo, een bijpassende huisstijl en een website.
header-image-people-on-fire-project

PeopleOnFire is een nieuw initiatief van Bas van Zundert, Sjoerd Marijne en Ben Wienk. Het doel: bedrijven, organisaties en clubs beter laten presteren door een sportcoach in te zetten. De methode: Door het individu in zijn kracht te zetten. Zo krijg je bevlogen mensen die met veel enthousiasme hun werk doen.

Logo en huisstijl

De concepten ‘Het individu in zijn kracht’ en ‘bevlogen mensen’ hebben we gevisualiseerd door een vlam als basis te gebruiken. Daarna hebben we hier een lachende mond aan toegevoegd, als symbool voor enthousiasme. Zo wordt het logo een pictogram van een persoon met een grote kuif.

Andere huisstijlelementen zijn de lettertypes en kleuren. Bij de kleuren hebben we gekozen voor een warm palet van oker geel, fel rood en donkergrijs. Bij de lettertypes kozen we ervoor om alle titels een smal, compact en schuin lettertype te geven. Hierdoor krijgt de tekst veel dynamiek en een actieve uitstraling. Voor de bodytekst hebben we gekozen voor een geometrisch lettertype. Door de ronde vormen komt deze vriendelijk over.

people-on-fire-website

WORDPRESS WEBSITE

De nieuwe website van PeopleOnFire is qua functionaliteit en technische lay-out een doorvertaling van de website van Doorwerker.nl. Het grafische design is natuurlijk helemaal in lijn met de nieuwe huisstijl. Na goedkeuring op een interactief prototype in Adobe XD gingen we aan de slag met de ontwikkeling in WordPress. Zo realiseerden we in korte tijd een gave nieuwe website.

Ricardo van de Beek
Ricardo van de Beek
Haalt zijn plezier uit het omzetten van platte tekst naar een visueel aantrekkelijk en bruikbaar product. Is opzoek naar de laatste trends en vindt het leuk om samen te werken met veel verschillende disciplines.