Rebranding doorwerkgever: Twee labels, één uniforme uitstraling

Anno 2021 werken er in Nederland meer dan 235.000 mensen door na hun pensioen. Een trend die groeiende is door de toenemende vergrijzing en niet toereikende pensioenen. Doorwerkgever is al meer dan 10 jaar specialist op het gebied van doorwerken na pensioen.

Via een unieke regeling met de Belastingdienst helpt Doorwerkgever twee soorten ‘doorwerkers’. Enerzijds zijn er de werknemers die zich na pensionering blijven inzetten bij hun bestaande werkgever. En anderzijds zijn er mensen die op zoek zijn naar leuke bijbanen om ook na hun pensioen nog bezig te blijven. Om beide groepen nog beter van dienst te zijn, besloot Doorwerkgever tot een rebranding en hiervoor twee aparte labels in de markt te zetten: Doorwerker.nl (als bemiddelaar voor bijbanen) en DoorwerkRegeling (gericht op bedrijven die willen doorwerken met eigen werknemers).

Aan ons de vraag om de implementatie van de nieuwe merken voor onze rekening te nemen. In combinatie met een rebranding gingen we aan de slag met het ontwikkelen herkenbare uitingen voor zowel Doorwerkgever als de twee nieuwe labels. Een mooi en omvangrijk traject, dat een breed palet van onze diensten bij elkaar bracht.

Implementatie huisstijl 

Bij aanvang van de opdracht lag er al een schets voor een nieuw logo en een nieuwe tone-of-voice. Wij begonnen met het finetunen van het concept voor de rebranding en vertaalden het door naar drie uniforme logo’s voor de merken Doorwerkgever, Doorwerker.nl en DoorwerkRegeling.

Omdat doorwerken over mensen gaat, speelt fotografie een prominente rol in de huisstijl. Om daarbinnen wel authenticiteit te houden, kozen we ervoor om in de fotografie nadrukkelijk onderscheid te maken tussen de bijbanen van Doorwerker.nl en de meer vaktechnische kennis en expertise die centraal staat bij de doorwerkers via DoorwerkRegeling.

REBRANDING uitingen

Rondom het proces van doorwerken vindt er vanuit zowel Doorwerker.nl als DoorwerkRegeling veel communicatie plaats met doorwerkers en opdrachtgevers. Gedurende al die contactmomenten is het belangrijk dat er een professioneel en herkenbaar merk staat. Onze vormgevers voorzagen een flink aantal informatiedocumenten, formulieren, templates en andere uitingen van de nieuwe look & feel. Van sjablonen in Word en PowerPoint tot offertemappen. En van templates in Mailchimp en e-Matcher tot de social media kanalen.

Flexprovider Presentaties GIF

Drie nieuwe websites

Binnen de nieuwe look & feel kregen naast Doorwerkgever ook beide de labels een eigen nieuwe website. Via interactieve prototypes kon het projectteam zowel het design als de belangrijkste functionaliteiten van de websites eenvoudig beoordelen. De ontwikkeling deden we vervolgens in WordPress. Elke site heeft gerichte functionaliteiten voor de doelgroep. Via een koppeling met de uitzendsoftware is Doorwerker.nl in staat om kandidaten te matchen met de best passende bijbanen. Dat gaat op basis van een uitgebreid persoonsprofiel in plaats van louter op eerdere werkervaring.

Marketing as a service

Doorwerkgever kiest ervoor om haar marketing- en communicatiewerkzaamheden ook na het rebranding traject bij Cadform te outsourcen. Zo verzorgen we bijvoorbeeld de e-mails vanuit Mailchimp, ondersteunen we bij het maken en plaatsen van social media posts en monitoren we de analytics van alle kanalen in een overzichtelijk dashboard.

“Eind 2020 hebben wij de keuze gemaakt om onze marketingactiviteiten te outsourcen. De keuze daarvoor is uiteindelijk op Cadform gevallen. Het team van Cadform is in staat om je in het proces van identiteit, naar vormgeving en webdesign rustig en gedegen te adviseren waarbij ze de tijd nemen om te luisteren. Cadform haar werkwijze is zeer gestructureerd waardoor je ook steeds weet waar je aan toe bent, zonder de persoonlijk touch te verliezen. Het belangrijkste resultaat tot heden is dat wij onze organisatie gerestyled hebben www.doorwerkgever.nl, www.doorwerker.nl en www.doorwerkregeling.nl, inclusief koppelingen op onze back-end.”

Sjaak van Heukelum, Directeur Doorwerkgever

Ricardo van de Beek
Ricardo van de Beek
Haalt zijn plezier uit het omzetten van platte tekst naar een visueel aantrekkelijk en bruikbaar product. Is opzoek naar de laatste trends en vindt het leuk om samen te werken met veel verschillende disciplines.