Data & Analyse

Beter scoren in Google? Met een Goed SEO / SEA plan bereik je jouw doelgroep
Je kent het wel, je hebt een bepaald product of dienst bekeken op een website en vervolgens zie je dat product overal terugkomen in advertenties. Deze vormen van adverteren zijn interessant, maar daarnaast is ook belangrijk om op basis van de inhoud van jouw website vindbaar te zijn op Google. Heb jij hulp nodig bij het schrijven van goede webteksten die geoptimaliseerd zijn voor Google? Of wil je een stap verder gaan en gericht online adverteren? Cadform helpt je op weg!
Wij monitoren en analyseren alle resultaten via Google Marketing Platform. Zo kunnen we gericht bijsturen waar nodig en steeds gedetailleerdere campagnes opzetten op het gebied van online marketing en e-commerce.

Zoekmachine optimalisatie

Wil je beter vindbaar zijn in zoekmachines zoals Google? Met Search Engine Optimization (SEO) scoor je meer online bekendheid en trek je de juiste bezoekers naar je website. SEO is afhankelijk van de content die op de site staat. Het is belangrijk om goede metadata toe te passen, de juiste zoekwoorden in de juiste frequentie terug te laten komen en de teksten op de site zo leesbaar mogelijk te maken.

Wat vaak vergeten wordt is dat er ook andere zaken bijdragen aan een goede SEO-score. Bijvoorbeeld hoe lang de site al bestaat, hoe mobielvriendelijk de site is, hoeveel verkeer er naar de website komt, hoe snel de pagina laadt en hoe vaak andere sites naar jouw domein doorverwijzen. De combinatie van deze factoren noemen we ‘autoriteit‘ en hoe hoger deze is, hoe meer waarde Google aan het webadres van jouw website hecht.

SEO is een budgetvriendelijk specialisme: je bereikt onbetaalde topposities die relevant zijn voor de zoekintentie van jouw doelgroep. Wij helpen je met het schrijven of redigeren van teksten en zorgen dat ook de andere factoren zo goed mogelijk ingericht zijn.

Het resultaat van SEO-optimalisatie laat vaak even op zich wachten, maar je krijgt er een langdurig effect voor terug. Namelijk: meer relevante bezoekers én conversies.

Online adverteren

Vindbaar worden op Google hoeft niet altijd organisch. Soms is de concurrentie simpelweg te groot of wil je al op kortere termijn resultaten zien. Search Engine Advertising (SEA) is online adverteren in zoekmachines. Door te adverteren op specifieke zoekwoorden verbeter je de vindbaarheid van je website of speficieke webpagina. Deze betaalde advertenties zijn bovenaan zichtbaar en te herkennen aan ‘Adv.’ of ‘Advertentie’. Cadform helpt je bij het bepalen van de juiste zoekwoorden en het opstellen en inrichten van doeltreffende advertentiecampagnes.

Via zogenaamde Display Ads kun je daarnaast overal op internet specifieke advertenties verspreiden in de vorm van banners. Bijvoorbeeld gericht op een bepaalde doelgroep of in de vorm van ‘remarketing’ voor mensen die jouw website of een bepaalde dienst of product al eens hebben bezocht. Wij helpen je de doelgroep te definiëren, advertenties te ontwerpen en de campagne op te zetten.

Relevant en interessant